Durdu Ozan
ir gece ansızın etrafımızı kuşatan büyük bir ordunun korkusu sardı bütün benliğimizi. Sessizce gelip bütün şehri kuşatan, savaşamayacağımız kadar kalabalık bir ordu. Nasıl...
Durdu Ozan
Medine semaları günde beş defa onun güzel sesiyle canlanıyordu. Kendisine “Bizi biraz ferahlandır!” demişti gönlünün sultanı. Mescidin damına çıkıp hem efendisini hem de tüm...
Durdu Ozan
Uhud, bir turnusol kâğıdı gibi iyiyi kötüden ayırıyordu. Kimileri için şükür vesilesi, kimileri için gayzlarını artıran bir körüktü. Lihyan Kabilesi, baştan ayağa kinle...
Durdu Ozan
Hayatımda atın yeri çok büyüktür. İyi bir biniciydim. Hitabetim de iyiydi. Şiir söylemeyi severdim, söylediklerim de sevilirdi. İlk Müslümanlardan biri olarak tarihe geçerken,...
Durdu Ozan
Hicretten yedi sene evvel Mekke'de dünyaya geldim. Babam, Habeşistan'a hicret eden Müslümanları geri getirmek için gönderilen elçilerden biriydi. Akıllarınca Necaşi'ye sığınan müminlerin Mekke'den...
Yedi kız kardeştik. Ben en büyükleriydim. Çok insan tanıdım hayatım boyunca. Çok güzellikler gördüm. Çok kahramanlığa şahit oldum; ama bir tanesi var ki adeta...
Durdu Ozan
Annem Afrâ Hatun, Neccâroğulları'na mensup pek mübarek bir kadındı. İslamiyeti Medine'de tanımış, tereddüt etmeden Müslüman olmakla şereflenmişti. Mekke'nin maddi-manevi bunaltıcı ikliminden kaçan Müslümanlar,...
Durdu Ozan
Uhud'a katılmak üzere peygamberimizin huzuruna çıktığımda 13 yaşındaydım. O anki heyecanımı, aşk ve iştiyakımı tarif edemem. Bir yandan kabul edilme umudu bir yandan...
Durdu Ozan
Ne zaman ki arkalarından gelecek bir tehlikeden korktular, arkalarına siper oldum. Ne zaman ki önlerinden gelecek bir tehlikeden korktular, önlerine siper oldum. Allah...
Durdu Ozan
Medine'nin ileri gelenlerinden iki arkadaş idik. Bir konuda anlaşmazlığa düştük. Mekke'ye gidip müşriklerden Utbe'nin hakemliğine başvurduk. Utbe hakemlik yapmakla kalmayıp bize peygamberlik iddiasında...
Mekke'de doğdum. Hicretin yedinci yılına kadar annem Selma ile birlikte bu şehirde yaşadık. 629 yılında peygamberimiz ve ashabı, kaza umresi için Mekke'ye gelmişti. Buradaki...
Peygamber Efendimiz, "Allah'ın en çok sevdiği isimler, Abdullah ve Abdurrahman'dır." buyuruyor. Kardeşimin adı Abdullah'tı. Oğluma da bu isim nasip oldu. Evladım doğar doğmaz onu...
Allah resulünün Medine'ye teşrif ettiği günlerdi. Bir anne, göz nuru yavrusunun elinden tutmuş, soluğu efendimizin huzurunda alarak, "Ey Allah'ın resulü!" demişti. "Ben fakir bir...
Peygamberimiz, sevgili annesi Âmine’yle çok az vakit geçirebildi. Babası Abdullah vefat ettiğinde, annesi henüz yeni evli, genç bir kadındı. Doğumdan kısa bir süre sonra...
Hudeybiye’de çetin bir sınavdan geçiyorduk. Peygamberimizin rüyası üzerine, umre yapmak için yola çıkmıştık. Savaşmaya gitmediğimiz hâlde, Mekkeli müşrikler korkmuş; sağdan soldan adam toplamaya başlamışlardı....
Esra Büyükcombak
Günümüzde kronik hastalıkların artışına dair pek çok sebep tartışılıyor, ancak genellikle gözden kaçan önemli bir etken var: hareketsiz...
Berfin Özden
Baharın gelişiyle birlikte, tabiatın uyanışına hep beraber tanıklık ediyoruz. Sizlerin de bu tazeliği ve canlılığı evinize taşımak istediğinden...