Dünyanın en pahalı otomobili artık Mercedes-Benz

Hüseyin Güven

1955 model Mercedes-Benz 300 SLR, RM Sotheby’s şirketi tarafından mayıs ayında çıkarıldığı açık artırmada rekor bir fiyata alıcı buldu. 

MercedesBenz‘in kendi koleksiyonunda bulunan 300 SLR Uhlenhaut, özel bir koleksiyoncuya 135 milyon Euro’ya satıldı. Böylelikle 2018 yılında 48 milyon dolara satılan Ferrari 250 GTO’dan dünyanın en pahalı otomobili unvanını da devralmış oldu. 

Otomobil, sıralı sekiz silindirli bir motora sahip ve 290 km/s azami hıza ulaşabiliyor. 1956 yarış sezonu için üretilen arabanın dünyada sadece iki örneği var. İkincisi Mercedes’in elinde ve Stuttgart müzesinde sergileniyor. Yarış arabası olarak üretilmesine karşın Mercedes 1955’te motor sporlarından çekildiği için, bu araçlar yarışa asla katılamadı. Bu nedenle test müdürü Rudolf Uhlenhaut tarafından şirket aracı olarak kullanıldı. 

Dünyanın en pahalı otomobilinin tasarımı, üretildiği dönem dikkate alındığında daha büyük bir etki yaratıyor. Zira o yıllar için olağanüstü bir estetiğe sahip. Aracın kapıları, genel iskelet tasarımından dolayı iki kanat hâlinde yukarıya doğru açılacak şekilde tasarlanmış. Bu da otomobile çok özel bir hava katmış. Martı kanadı, dikkat çeken büyük ama estetik farları, logonun farklı kullanımı ve iç mekân rengi ile bu otomobil Mercedes’in en değerli modellerinden biri! 

Mercedes’in neden kendi tarihinin bu kadar önemli bir parçasını sattığı ve elde edilen parayla ne yapılacağı da merak konusuydu. Mercedes’in CEO’su Ola Källenius, parayla “iyi şeyler” yapmak istediklerini söylüyor. Yaptığı açıklamada, müzayededen elde edilen geliri, “çevre bilimi ve karbondan arındırma alanlarında, gençlere yönelik burslar ve araştırma imkânları için” kullanacaklarını ifade ediyor. 

Aracın, adı açıklanmayan yeni sahibi ise arabayı zaman zaman halka arz edeceğine söz verdi. Beklemek istemeyenler, aracın ikizini Mercedes-Benz Müzesi’nde ziyaret edebilir.

HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRAN UYGULAMALAR

Adobe Photoshop Lightroom: Yaz geldi. Çektiğimiz fotoğrafların sayısı da arttı. Bir fotoğrafçılık programı olan Lightroom ile fotoğraflarınızı çok daha kusursuz görünebilir. Bu program ile fotoğraflarınızı iyileştirebilir, renk, ışık ve düzenleme ayarı yapabilirsiniz. İsterseniz fotoğrafları program üzerinden de çekebilmeniz mümkün!

Scribd: Dünyanın en büyük online kütüphanesi olan Scribd, yaklaşık 90 dili destekliyor. Birçok dokümanı açabilen uygulama, sosyal medya hesaplarına erişime imkân veriyor. 10 milyon fazla dokümana ulaşabilme fırsatı sunan Scribd okuyucularına, e-kitap, sesli kitap, çizgi roman hizmeti veriyor.

Teknoloji dünyasından 

Xiaomi ve Leica güçlerini birleştirdi!

Xiaomi, yeni üreteceği cihaz için Leica ile çalışmak için anlaştı. İki şirket tarafından ortaklaşa geliştirilen ilk akıllı telefonunu bu ay piyasaya sürüleceği bekleniyor. İki şirket de mobil fotoğrafçılığı bir sonraki seviyeye taşımak için oldukça hevesli. 

Netflix çalışan sayısını azaltıyor

10 yıl sonra ilk kez abone kaybeden Netflix, 150 çalışanını işten çıkardı. Netflix hisseleri ocak ayından bu yana yaklaşık yüzde 70 oranında değer kaybetti. Kaybedilen hisse değerleri Netflix’e yeni kararlar aldırıyor. Netflix yaygın şifre paylaşımını sonlandırmak için de çalışıyor.  

Bilim insanları Ay toprağında bitki yetiştirdi

Florida Üniversitesi’ndeki bilim insanları aydan getirilen toprağa tohum ekerek ilk kez ay toprağında filizlenen bir tohuma şahitlik etti. Bitki olarak, çok kolay büyüyen fare kulağı teresi seçildi. Kıyaslama yapabilmek için aynı tohum, dünya toprağında da filizlendirildi. Ay toprağındaki filizlerin ve köklerinin dünya toprağına göre daha yavaş büyüdüğü gözlendi.

Haber bültenine abone olun.

En son haberler, teklifler ve özel duyurulardan haberdar olmak için.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen isminizi yazın

Bu hafta en çok okunanlar