Haydi gençler! ‘Kodlamaya’

Oynadığı oyunun mantığını çözmek, kendi oyununu, uygulamasını tasarlamak isteyen gençlerin atacağı en önemli adım kod yazmayı öğrenmek. İşte kodlamayı öğreten üç önemli internet sitesi…

HAZIRLAYAN: KENAN KALECİK

Teknoloji her geçen gün hayatımızda daha fazla yer ediniyor. Bunun yanında artık sadece sunulan teknolojiyi kullanmak da yeterli değil. Bilgisayarlarla iletişim kurmak da gerekiyor. İşte bu noktada devreye kodlama giriyor. Oynadığı oyunun mantığını çözmek, kendi oyununu, uygulamasını tasarlamak isteyen gençlerin atacağı en önemli adım ise kod yazmayı öğrenmek. 

Peki, kod öğrenmeye nereden başlamalı? Kod dünyasına giriş yapmak isteyen çocuklar ve gençler için üç önemli internet sitesini derledik. Kodlama öğrenmek isteyenler için ara ara bu sayfada site veya uygulama tanıtmaya çalışacağız. 

KOD ÖĞRENMEYİ ZEVKLİ HALE GETİREN SİTE (4-18 YAŞ) 

2013’ten beri, kâr amacı gütmeden hizmet veren code.org, tamamen ücretsiz bir kodlama platformu. 

Her seviyeden kullanıcının becerisine göre eğitimlere katılabileceği sitede, biten çalışmalar kod dili olarak da görüntülenebiliyor.

Çocuklarınız, Meinkraft, Karlar Ülkesi, Yıldız Savaşları gibi severek izlediği oyunlara ait temalarla kod öğrenmeyi zevkli hale getirebilir. (www.code.org)

SCRATCH’IN KAPILARI HERKESE AÇIK

Scratch, çocukların basit bir görsel ara yüzle eğlenceli oyun ve animasyonlar oluşturarak kodlama öğrenmesine olanak sağlayan bir kodlama platformu.

Özellikle 8-16 yaş grubu için tasarlanan sitenin kapıları kodlama öğrenmek isteyen her yaştan insana açık. Türkçe dil seçeneği de olan Scratch’ta eğitimler tamamen ücretsiz. (www.scratch.mit.edu)

EBEVEYN EŞLİĞİNDE KOD ÖĞRENİMİ (4-14 YAŞ)

“Coding for Kids / Çocuklar için Kod” sloganıyla yola çıkan CodeMonkey, kod dünyasına giriş yapmak isteyen çocuklar ve gençler için güzel bir site. Türkçe dil seçeneği de mevcut sitede, 14 günlük denemenin ardından tam bir öğrenme planı aylık 6 dolar. Kursun avantajı ebeveynlerin çocuğuna eşlik etmesi. Anne babanın kod bilmesine de gerek yok. Ailenin yapması gereken, bir eğitim planı seçip takibini yapmak. Gerisi çocuğunuzun istek ve yeteneğine kalıyor… (www.codemonkey.com)

Teknoloji dünyasından

Microsoft, 68.7 milyar dolara oyun şirketi satın aldı.

2021 yılında 410 milyar dolarlık değeri ile dünyanın en değerli 4. markası olan Microsoft, ABD merkezli oyun şirketi Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolara satın aldı. Bu satış, Microsoft tarihi ve oyun dünyasındaki en büyük satın alma olarak tarihe geçti. Microsoft, 2023’te satış tamamlandığında Call of Duty, Warcraft, Overwat- ch, Candy Crush, Diablo ve daha birçok popüler video oyununun yeni sahibi olacak.

Google, AB’nin para cezasını üst mahkemeye taşıyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Google’ın, arama motoruyla kendi alışveriş hizmetlerine avantaj sağladığı gerekçesiyle 2,4 milyar Euro para cezası ödemesine karar verdi. Google ise para cezasını onayan mahkeme kararını temyize götürme kararı aldı.

Haber bültenine abone olun.

En son haberler, teklifler ve özel duyurulardan haberdar olmak için.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen isminizi yazın

Bu hafta en çok okunanlar