Hz. Âişe, Evlendiğinde Kaç Yaşındaydı?

Gençler Soruyor!

Hz. Âişe’nin evlilik yaşı, sık sık istismar edilen konulardan birisidir. Farklı rivayetlerde geçen yaş değerlendirmeleri bütüncül bir nazarla ele alınmazsa hata yapılması kaçınılmazdır. Değerlendirme ve araştırmalar bütüncül bir nazarla yapıldığında, Hz. Âişe validemizin Peygamber Efendimizle evlilik yaşının 17-19 arasında olduğu sonucuna varılır. Şimdi hep birlikte meseleye biraz daha geniş bir açıdan bakalım.

Toplumsal ve Kültürel Normlar Çok Farklıydı

Her toplumun kendi kültürel ve toplumsal normları vardır. Peygamber Efendimizin yaşadığı dönemde, genç kızların günümüzden daha erken yaşlarda evlenmeleri yaygın bir uygulamaydı. Ayrıca, erkek ile kadın arasındaki yaş farkı o dönemde bugün olduğu kadar önemsenmiyordu. Bu durum, dönemin fiziksel ve sosyal şartlarına bağlı olarak kabul görmüştü.

Erken Evlilikler Normal Kabul Ediliyordu

O dönemde erken yaşta evlilikler, hem genç kızlar hem de erkekler için normal kabul edilirdi. Genç kızlar, toplumsal baskılar ve güvenlik endişeleri nedeniyle genç yaşta evlendirilirdi. Ayrıca, sıcak iklim koşulları çocukların daha erken olgunlaşmasını temin ederdi.

Haber bültenine abone olun.

En son haberler, teklifler ve özel duyurulardan haberdar olmak için.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen isminizi yazın

Bu hafta en çok okunanlar