Konu:Stres

Gårdsbageri: Ormanın Kalbinde Bir Küçük Kafe

Kevser Özçelik Çam ağaçlarının arasında iki şeritli, uzun bir yol. Rotanızda ilerledikçe şehrin gürültüsünden biraz daha uzaklaşıyor, yeşilin binbir tonuyla karşılaşıyorsunuz. Az ilerideki patikanın girişinde...

Gülerek Öğren, Gülerken Öğret!

Dr. [email protected] SORU: Avrupa'da öğretmenliğe yeni başladım ve derslerimin eğlenceli geçmesini istiyorum. Akademik ciddiyeti koruyarak derslerimi daha ilgi çekici bir hâle getirebilir miyim?(Rumuz: Mizah) CEVAP: Eğitim yöntemlerine her...

Gençlik Labirenti

Caner Kaygısız On yaşına girdiğin gün ne kadar heyecanlanmıştın, hatırlıyor musun? Yaşın artık iki haneli bir sayıyla ifade edilecekti. Bu, önemli bir aşamaydı senin için....

Merhaba Sevgili Figen…

Dr. Figen Es James W. Pennebaker, duyguları yazarak ifade etmenin, beden ve ruh sağlığına etkileri üzerine çalışmış bir sosyal psikoloji profesörü. Araştırmasında bir yandan öğrencilerle...

Seyir Defteri

Geçmişi Değil Geleceği Yaz! Uyku problemi yaşamayan çok az insan vardır. En başta stres; yarın olacakların endişesi ve beslenme alışkanlıkları rahat bir uyku uyumaya engeldir....

En çok okunanlar

6 Maddede: Şeytan 

HAZIRLAYAN: HÜSEYİN GÜLTEKİN  1: Şeytan kelimesinin anlamı  Şeytan kelimesinin kökeni ile ilgili...

“Hiç İstek Duymuyorum”

Dr. Deva | Cevap: Sevgili Utangaç; öncelikle, böylesine mahrem ve derin...

Kur’an’dan 20 ahlaki kural

HAZIRLAYAN  DR. OSMAN BODUR 1- Boş şeylerden tümüyle yüz çevirirler....

¨Cihanşümul¨

Bir Sözcük  Cihanşümul: Dünyayı kaplamış, dünya çapında, dünyayı kaplayacak ölçüde,...

Ben Seni/Beni Hiç Tanımamışım!

Elif Nesibe Temiz Psikolog Abraham Moslow’un (ö. 1970) İhtiyaçlar...

En son haberler

“Güzel” öldü!

¨Güzel" öldü! Onu camdan bir tabuta koydular. Kimileri uzaktan bir bakış atarak geçip gitti yanından. Kimileri fotoğrafını çekti, o...

Sır Sayımı

Bir sabah dünyanın bütün perdeleri açıldı. Dallısı, güllüsü, ipeklisi, tüllüsü, dantellisi, fistolusu, nakışlısı, yamalısı...  Bir sabah dünyanın bütün perdeleri açıldı....

Filozof’ta bu ay ¨SANAT¨ var!

Sevgili arkadaşım, Sanat dolu bir sayıya hoş geldin! Eylül ayıyla birlikte Filozof'un beşinci yılını kutluyoruz! Her sene olduğu gibi bu yıl...

Adımızı Sulara…

Hava karardı. Telaşlı bir demdeyiz. Bir dem ki turnalı, gaydalı. Hem şimdi hem dündeyiz; ümitli, kaygılı, geceyle kavgalı. Zulmün...

Bir Trenin Penceresinden

Seyir Defteri Hiç tren yolculuğu yaptınız mı? Ama sırf yolun tadını çıkarmak için... Yolda geçireceğimiz vaktin, ulaşmak istediğimiz yerden daha...