İşte 10 Ücretsiz Yapay Zekâ Aracı!

Artık yapay zekâ araçları hayatımızın bir parçası. ChatGPT ile son kullanıcının da istifadesine sunulan bu araçlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Sizler için 10 ücretsiz yapay zekâ aracı seçtik.

Kenan Kalecik

Evet, o klişe cümleyi kullanmanın tam sırası… Gün geçmiyor ki yeni bir yapay zekâ aracı daha çıkmasın! Önce robotlarda denenen, sonra pek çok teknoloji ürününde kullanılan yapay zekâ modelleri artık hayatımızın bir parçası. ChatGPT ile son kullanıcının da istifadesine sunulmasıyla bir anda popülerleşen bu araçlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Biz de Nevbahar okurları için 10 ücretsiz yapay zekâ aracı seçtik:
Elbette ChatGPT dışında…

Monica: Bu araç, web sitesi makalelerini ve YouTube videolarını tek bir tıklamayla özetliyor. GPT-4, Claude ve Bard ile desteklenen aracı, Chrome ve Edge eklentisi olarak da kullanmak mümkün.
Forefront: Öyle bir asistan olsun ki, içinde GPT-4 de GPT-3 de Claude da hatta Google Bard da olsun… Forefront tam da bunu sunuyor. İstediğiniz seçip dosyalarla sohbet edin, internette gezinin, hatta asistanları özelleştirin, dilerseniz de sohbetleri paylaşın.

Kickresume: Yeni bir iş mi arıyorsunuz? Öyleyse yapay zekâ aracı Kickresume ile benzersiz bir CV hazırlayabilirsiniz.

HeyGen: Yapay zekâ avatarları kullanarak kolayca kendi metninizi yapay zekâ ile seslendirdiğiniz videolar oluşturabilirsiniz!

PrayGen: Farklı zaman ve durumlar için dua önerileri alabileceğiniz güzel bir yapay zekâ aracı. Kur’an, İncil ve Tevrat’tan beslenen araç İnglizce…

Humata: Uygulama karmaşık dokümanları rakiplerine göre çok daha hızlı tarayıp sorulara cevap veriyor. 60 sayfaya ve 100 soruya kadar ücretsiz. Öğrenciler aylık 2 dolara 200 sayfa ve 250 soru hakkı elde ediyor.
Scribbel Diffusion: Eskiz yeteneğiniz varsa AI destekli gerçeküstü rafine görseller oluşturabilirsiniz. Hayal etmeniz yeterli…

Gamma: Kalıplaşmış PowerPoint sunularından sıkıldınız mı? Gamma yapay zekâ aracı ile bir dakikadan kısa sürede düzenleyip özelleştirebileceğiniz sunumlar oluşturabilirsiniz. Veya web sayfası…

Codeium: Yazılımcıysanız ya da kod yazmaya ilgi duyuyorsanız Codeium iyi bir asistan.

Voice.ai: Sesinizi gerçek zamanlı değiştirmeye olanak tanıyan bu araç ücretsiz. Üstelik kendi AI seslerinizi de oluşturabilirsiniz.

Apple, USB Type-C’li İPhone 15’i Tanıttı

Apple geçtiğimiz ay merakla beklenen yeni amiral gemisi iPhone 15 serisini tanıttı. Görüntü olarak 12 serisi ile başlayan çizgide ilerleyen Apple’ın, yeni serisinde fazla bir değişiklik yok. İlk olarak sadece iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinde kullanılmaya başlanan “Dynamic Island” teknolojisi, 15 serisinin tüm modellerinde standart olarak yer alıyor.

Titanyum Kasa Ve Yeni İşlemci

iPhone 15 serisinin genel tasarımı 14 serisine benzese de iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde ilk defa titanyum gövde kullanıldı. Ayrıca Apple, iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde A17 PRO adlı yeni işlemcisini kullandı. En önemli değişiklik ise yasal zorunluluk olarak gelen USB Type-C şarj girişi oldu. Yeni şarj girişi şimdilik iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde yer aldı.

Serinin bir diğer yeniliği ise sol üst yanda yer alan ses açma/kapama tuşlarının hemen üstüne gelen aksiyon butonu oldu. Buton sayesinde kamera, fener, sessiz mod, sesli not, çeviri gibi özelliklere kısa yoldan erişilebilecek.

Hayatımızı Kolaylaştıran Uygulamalar

Evernote : Not alma, görev yönetimi ve belge saklama işlevlerini bir araya getiren güçlü bir uygulama. Arıca notlarınızı organize etmenize, metin, resim veya ses notları oluşturmanıza ve tüm cihazlarınız arasında senkronize etmenize olanak tanır.

Todoist: Günlük işlerinizi düzenlemenize ve takip etmenize yardımcı olan bir görev yönetimi uygulaması. Kolayca görevler ekleyebilir, öncelik atayabilir ve sona erme tarihi belirleyebilirsiniz. Ayrıca projelerinizi iş arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz.

Haber bültenine abone olun.

En son haberler, teklifler ve özel duyurulardan haberdar olmak için.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen isminizi yazın

Bu hafta en çok okunanlar