Yeni Nesil Çalışma Modeli: Dijital Göçebelik

Gençlik Postası

Neva Özgün
Seyir Defteri

Çalıştığınız ofisin sıkıcılığını Bali Adası’nda okyanus dalgalarının sükûnetine, Lizbon’da bir kafe sessizliğine ya da Londra’da Hyde Park’ın kuş sesleri arasında bir mekâna dönüştüğünü hayal edin. Kulağa hoş gelen bu düşünce, yeni dünya modelinde mümkün. Sanal olarak çalışan ve iş yaptığı ülke yerine farklı ülkelerde yaşamayı seçenleri tanımlayan yeni bir kavram var artık: Dijital göçebe. Birçok ülke bu tarz çalışma hayatına sahip kişiler için vizelerde oldukça kolaylık sağlıyor. Örneğin Tayvan, üç yıla kadar kalmanıza izin veren, ancak teknoloji, eğitim, finans ve hukuk gibi belli sektörlerde çalışmanızı gerektiren dijital göçebe vize sistemi uyguluyor. Bu konuyla ilgili teknolojik altyapısını yenileyen ülkelerin sayısı da oldukça fazla.

Moda İkonu

Sezonun Yıldız Parçası: Gömlek Elbise

Tek parça oluşu, vücudu sarmayan kalıpları ve özellikle doğal kumaşlardan üretilen içeriği ile kullanımı oldukça rahat gömlek elbiseler. Bu sezon düz ya da desenli modelleriyle yaz aylarında çokça kullandığımız bu elbiseleri ufak stil oyunlarıyla sonbaharda da giyebilirsiniz.

Ayraç

Zamanın Farkında

“Ben olamadığımı görmeye geldim de niye olamadığımı göremeden mi gideceğim?”

Nereye Gitsek

İskoçya Tarihinin Başkenti: Edinburgh

437 yılından bu yana İskoçya’ya başkentlik yapan Edinburgh, çarpıcı mimarisi, sönmüş bir yanardağın üzerine kurulu hayranlık uyandıran şatosu, nefis tarihî müzeleri, festivalleri, gayda sesi eşliğinde dolaştığınız çıkmaz sokakları, durmadan yağan yağmur ve tüm bunların yanında sıcakkanlı insanları ile bambaşka bir rota.

Portre
16’sında Bir Dünya Rekortmeni

Paris 2024 Olimpiyat oyunları maalesef ülkemiz için hüsranla sonuçlandı. 100’den fazla sporcu ile katılım sağladığımız oyunlarda 8 dalda kürsüye çıkabildik. İkisi boks, biri atıcılık olmak üzere üç gümüş madalya, bir okçuluk, bir boks, bir tekvando ve iki güreş olmak üzere beş bronz madalya kazandık. Böylece oyunları 64. sırada tamamlayabildik.

Haber bültenine abone olun.

En son haberler, teklifler ve özel duyurulardan haberdar olmak için.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen isminizi yazın

Bu hafta en çok okunanlar