Yaşayan dünyanın ilginç enerji ağı: Ley hatları

Ley hatları kavramını ilk ortaya atan İngiliz Arkeolog Alfred Watkins, Britanya’nın kullandığı yolların temelinin aslında eski uygarlıklar tarafından atıldığını fark ediyor. Sadece yollar değil, mabetler, stadyumlar, hipodromlar, tapınaklar da bu çizgiden hiç şaşmıyor...

ASLI TURHAN

Tasavvufta insan küçük bir kâinat, kâinat ise büyük bir insan olarak ifade edilir. Tıpkı insan gibi kâinatta canlı bir varlık. Hayatı var, ruhu var, hisseder, tepki verir. Bunun kanıtlarından biri de gözle görülemeyen, toprağın temizleyici şeritleri anlamına gelen ve enerji ağı olarak kabul edilen Ley Hatları.

Bu kavramı ilk ortaya atan İngiliz Arkeolog Alfred Watkins, 1921 yılında Britanya’nın kullandığı yollara temel olan eski Roma yollarını incelerken, aslında o yolların da daha eski uygarlıklara ait yolların üstüne kurulduğunu fark ediyor. Aynı zamanda o dönemde yaşayan insanların, inşa ettikleri eserlerde aynı akışı hiç terk etmediklerini fark eden Watkins, ana yolların hep bir çizgi üzerinde kurulduğunu, mabetlerin, stadyumların, hipodrumların, tapınakların bu çizgiden hiç şaşmadığını gözlemliyor. Bu sistemdeki amacın dünyanın merkezi ile bağlantılı manyetik enerji akışı ile bağ kurma isteği olduğunu saptayan Watkins, bu yollardan bir çeşit hayat enerjisinin geçtiğine işaret ediyor.

PİRAMİT HATTI: Meksika, Mısır ve Çin’de bulunan piramitler aynı hat üzerinde bulunuyor.

AVRUPA İSTANBUL HATTI: Avrupa ve İstanbul’da bulunan dikili taşlar tek bir Ley hattı üzerinde. 

BİR ÇOK MABET LEY HATTI ÜZERİNDE: Dünya üzerinde Mescidi Aksa, Çin Seddi, Stonehenge, Nazca çizgileri, Angkor Wat gibi daha birçok kilise, tapınak, mabet ve eski yapı ley hatları üzerine kurulu.

AYASOFYA-MESCİDİ AKSA-KABE HATTI: Kabe, dünya üzerindeki pozitif akımın en yoğun olduğu yer. Ayrıca bu hat Arafat Dağı’nın altına doğru uzanıyor. 

Neden bu hat?

İnsanın ruhsal varlığının kökleri bu enerji alanları ile bağlantılı. Güneş, yeryüzü ve ley hatları arasında hem sağlıklı yaşam hem de bolluk başarı noktasında önemli ilişkiler söz konusu.

Tasavvuf erbapları bu hatlar üzerinde dua etmenin, ruhu dinlendirmenin önemli olduğunu ve insanın uyanışı, tekamülü açısından faydalı olduğunu ifade ediyor. Geçmiş zamanlardan bugüne dervişlerin, seyyahların insandaki enerji ile yeryüzündeki enerjinin buluşması için hep bu yollarda yalın ayak seyahate çıktıkları anlatılıyor. Ayrıca Piri Reis’in haritasındaki çizgilerinde bu hatlara işaret ettiği belirtiliyor.

Piramitler de aynı çizgide bulunuyor

Ley hatlarının en dikkat çeken örneği: Amerika kıtasında Meksika’dan başlayarak, Mısır’a uzanan ve ardından Çin’de son bulan piramit serisi. Dünya üzerinde bulunan piramitlerin tamamı aynı hat üzerinde bulunuyor.

Anadolu’da bulunan höyüklerin de hep aynı çizgide yer aldığı görülürken; Avrupa’da ve İstanbul’da bulunan dikili taşların da tek bir ley hattını takip ettiği biliniyor. Ayrıca dünya üzerinde Mescidi Aksa, Çin Seddi, Stonehenge, Nazca çizgileri, Angkor Wat ve daha birçok eski kilise, tapınak, mabet ley hatları üzerine kurulu.

Anadolu’da geçtiği yerler

Tarihteki önemli merkezlerin ve İslam büyüklerinin mezarlarının bulunduğu yerler de kuşkusuz tesadüfi değil. Yuşa tepesi, Eyüp Sultan, İstanbul tarihi yarımada, Göbekli Tepe, Nemrut, Truva, Pamukkale, Kapadokya, Efes, Assos, gibi tarihi yerler başta olmak üzere Ankara, Konya, Bitlis, Mardin, Kars, Sinop, Çorum, Alaşehir, Antakya, Edirne, Bursa, Şanlıurfa gibi iller de Anadolu’da ley hatlarının geçtiği noktalar arasında.

Ayasofya, kabe ile aynı hat üzeri̇nde

Ayasofya’nın ayrı bir önemi var ki o da; Kâbe ve Mescid-i Aksa ile aynı hat üzerinde olması.

Hayvanlar da farkında!

Bilim insanları kuşların, hayvanların bu hatlar üzerinde göç ettiğini, yönlerini bu sayede bulduklarını söylerken; bu hattı en çok hisseden hayvanın ise kediler olduğunu belirtiyor. Daha doğdukları andan itibaren yollarını kusursuz bir şekilde bulabilen deniz kaplumbağaları, yunus balıkları, balinalar dünya üzerindeki manyetik alan sayesinde okyanusta yollarını kaybetmiyor.

Peygamberimiz (sas) döneminde örneği var

Ley hatları üzerinde bulunan Mescid-i Nebevi’nin inşası için; Hz. Peygamber’in devesinin çöktüğü yeri seçmesi de bize yine o dönemde ley hatlarının bilinirliğine işaret ediyor.

En yüksek enerjİ Kâbe’de

Birçok hattın kesiştiği nokta olarak ölçülen Kâbe, dünya üzerindeki pozitif akımın en yoğun olduğu yer. Ayrıca bu hat Arafat Dağı’nın altına doğru uzanıyor.

Haber bültenine abone olun.

En son haberler, teklifler ve özel duyurulardan haberdar olmak için.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız
Lütfen isminizi yazın

Bu hafta en çok okunanlar